Momentálna situácia vo svete je nám všetkým známa. Ovplyvnila každodenné životy bežným ľudom i rôznym profesiám.
My by sme vám chceli veľmi radi predstaviť aj jeden náš zaujímavý postreh.
Od marca sme na odpadových číslach reštaurácií a gastrozariadení pozorovali výrazný prepad. V zariadeniach spoločného stravovania sa kapacity obmedzili na minimum, niekde až na nulu. Je to logické, prevádzky sa húfne zatvárali, ľudia tiež obmedzili svoj pohyb a stravovanie na výhradne domáce.
Túto skutočnosť začíname badať právre pri zbere kuchynských odpadov a použitého jedlého oleja. Od marca nám výraznejšie stúpol počet odpadov vyprodukovaných v domácnostiach. Môže za to práve situácia, ktorá nastala a prakticky odizolovala ľudí od vonkajšieho života. Bol to zaujimavý fenomén, ktorý sme z našej pozície mohli sledovať.